Обичате ли чиа? Малките семенца, които имат способността да поемат течността, в която са поставени, притежават някои неподозирани свойства. Ако не сте им почитател, то със сигурност ще се замислите след прочетеното. Ето някои интересни факти за тази супер зърнена храна според Американското дружество по хранене.
 

Те съдържат 5 пъти повече калций от млякото. Това ги прави идеални за тези, които имат непоносимост към лактоза или са вегани.

Имат 3 пъти повече антиоксиданти от боровинките.

Семената са 3 пъти по-богати на желязо от спанака, т.е. са идеални за тези, които страдат от анемия.

Съдържат повече протеини, отколкото зеленчуците.

Съдържат 2 пъти повече фибри от овесените ядки, следователно са особено препоръчителни са хора, страдащи от запек.

Осигуряват 2 пъти повече калий от бананите.