Знаете ли, че Китай е най-големият производител на дини в света, като произвежда близо два пъти повече от втория по големина в света – Турция?

Всяка част от динята може да се яде, дори и кората, която също съдържа полезни хранителни вещества. В Китай кората на динята се използва като зеленчук и се пържи, задушава или маринова.

Съществуват повече от 1200 разновидности на динята, които се различават по тегло, форми и размери, а на цвят са червени, оранжеви, жълти и бели дини.

Японски фермери отглеждат дини под формата на куб, които растат в стъклени кутии и приемат формата на кутията. Това е направено с идеята дините да се подреждат по-лесно в магазина, но проблемът е, че цената на една квадратна диня става почти двойно по-висока от тази на обикновената диня.

Специалистите съветват да се хапва диня при наличие на стрес и депресивни състояния. През лятото чрез отделянето на пот губим усилено магнезий. Той от своя страна има силно действие срещу лошото настроение. Ето защо трябва да си го набавяме в по-голямо количество през горещите месеци от годината. Какъв по-добър начин от хапването на сочна диня? Можете да се насладите на плода във всякакви форми и рецепти чрез нашето лятно меню, което ще откриете във всички обекти от веригата "Raffy Bar & Gelato".