Без съмнение вече сте забелязали едно от новите предложения в лятното меню във всички обекти на Raffy Bar & Gelato, а именно супер свежата ни лимонада от краставица! Представяме ви 6 причини, поради които напитката е перфектен избор за следващото посещение при нас.

1. Краставиците ви държат хидратирани през целия ден. 

2. Високото съдържание на вода и наличието на витамини и минерали превръщат краставицата в изключително важна съставка за поддържане на младостта и свежестта на кожата. 

3. Съдържащите се в кората на краставицата магнезий и калий заедно с натрия спомагат да регулиране на кръвното налягане. 

4. Сокът от краставица е изключително полезен за хората, страдащи от всякакъв вид проблеми със зъбите и венците, благодарение на стягащия ефект.

5. Краставицата е полезна при всякакъв вид храносмилателни разстройства - киселини и гастрит. Дори язвата би могла да бъде излекувана при всекидневна консумация на прясно направен сок от краставица. 

6. Краставицата е отличен източник на силициев диоксид, който укрепва както съединителната тъкан и също така кости, сухожилия, мускули и хрущяли.