Яйцата са една от малкото храни, в които се съдържат почти всички познати витамини, с изключение на Витамин С. Точно затова е толкова полезно да ги включваме в менюто си поне през ден. Още една хубава новина е, че в едно яйце се съдържат средно само около 90 калории. Ето още някои любопитни неща, свързани с храната, които едва ли сте предполагали.

Черешите са от биологичното семейство на розите.
Лукът съдържа мек естествен антибиотик, който се бори с инфекциите, успокоява при изгаряния и ухапвания от пчели.
Пеперудите изпробват вкуса на храната с краката си.
Патладжанът всъщност е плод.
Ягодата е единствения плод, чиито семена се намират във външната част на кожата.
Лимонът съдържа повече захар от ягодите.
Рибата се сервира с лимон още от Средновековието, защото тогава се е вярвало, че сокът на цитруса ще разгради всички случайно погълнати кости.
Рибата тон е единствената, която се поднася с червено вино. Всички останали се пият с бяло.
Повечето женски червила съдържат рибени люспи.
Ананасът е международен символ на гостоприемството.