1. "Japan Center" в Лондон

"Japan Center" е познато място за всички почитатели на сушито в британската столица. То е комбинация от магазин за японски стоки...и кътче за вкусно хапване. Мястото е много популярно и често отпред се извиват дълги опашки. Това се дължи и на сравнително ниските цени, които веригата поддържа. Порция суши излиза от порядъка на 3-4 английски лири, което е наистина изгодно за тамошния стандарт.

2. "Maze"
Веригата "Maze" е част от портфолиото на прочутия Гордън Рамзи. Суши ресторантите стават популярни, благодарение на т. нар. "черна събота". Традиция е всяка събота срещу 40 долара да хапвате суши на корем. Първата българска верига, която въведе "черен уикенд", е "Raffy Bar & Gelato". Всеки петък, събота и неделя менюто в "Raffy Park" и "Raffy Pool" е с 50% отстъпка. В това число, разбира се, влизат и разнообразните ни суши предложения. От 11 януари пък суши менюто ще бъде налично и в новия ни ресторант в гр. Бургас.

3. "Kenzen and Nobu" в Мелбърн
Австралия не е сред най-популярните дестинации за хапване на суши, но, както се казва - очаквайте неочакваното. В Мелбърн се намира един от най-автентичните японски ресторанти в света. Заведението е особено предпочитано от туристи.

4. "Sushi Zen" в Ню Йорк
Ню Йорк е още познат като второто най-добро място след Япония за хапване на суши. На почти всяка уличка там ще откриете хубаво традиционно заведение. Добрата новина е, че във всяко от тях сушито ще ви изненада наистина. В Ню Йорк можете да откриете по нещо за всеки вкус и бюджет - от изисквани и много скъпи азиатски ресторанти до улични бюфети, предлагащи неустоимо вкусни предложения за хапване с клечки. Едно от най-популярните местенца за любители на сушито е "Sushi Zen".

5. Япония
Какво би била тази класация без Япония? Дори не е нужно да се споменава добро заведение за хапване на суши там. Достатъчно е само да стъпите на японска земя и да седнете в първото традиционно заведение. За доброто ви гастрономическо преживяване ще се погрижат майсторите на сушито в тази държава.