Хубавото кафе е сред най-очарователните неща, които могат да присъстват в утрините ни и да ги ободрят. През топлите месеци същото може да се каже за студените кафе напитки, които са популярни през последното десетилетие. Знаете ли обаче, че всъщност за първи път са измислени още през далечната 1957 г.?
Това се случва в Гърция, когато представител на една от най-големите компании за швейцарски шоколади и кафе пътува, за да представи нов продукт – инстантна напитка. За да я приготви, той имал нужда от шейкър, разтворимо кафе и топла вода или мляко. Докато прекарвал времето си там, решил да го приготви за себе си преди презентацията. С изненада установил, че в момента няма откъде да намери гореща течност и затова решил да го направи със студена. Добавил студено мляко и захар и така, без да предполага, направил първото фрапе. От онзи момент същата тази марка налага фрапето като тренд по света. 
В днешни дни модата сред тези напитки се променя постоянно и включва нови и нови съставки, които образуват все по-модни комбинации. През този сезон можете да избирате от 6 нови кафе напитки в менюто на Raffy Bar & Gelato. Те са перфектен избор за онези моменти, когато имате среща в средата на деня и се чудите дали да си поръчате още едно кафе или да го пропуснете. Със следващите предложения няма нужда да си задавате този въпрос, защото са леки, свежи и ободряващи, без да са твърде силни. Още по-хубавото е, че във всяка от тях присъства така любимият ни сладолед, без който лятото няма да е същото. Единствено изключение прави „Фрапучико”, в чийто състав няма от леденото изкушение. Затова пък ще ви дари с неустоимо кафе преживяване, за което ще разказвате дълго на своите приятели.