Чудите ли се защо през различните сезони теглото ни варира? Градусите могат да се отразят на апетита. Когато на човек му е студено, може да изяде повече храна, отколкото тогава, когато му е горещо. Ето и още някои интересни факти за храната, които със сигурност биха събудили любопитството ви.

1. Повечето от фибрите на плодове се съдържат в корите и обелките.
2. Думата "витамин" е измислена от полско-американския химик Казимир Фънк, като значението му идва от vital (необходим за живот) и amine (съединение, съдържащо азот и водород). Витамините са открити един по един в периода 1900 - 1950 г.. 
3. Човек обикновено преглъща около 250 пъти по време на вечеря.
4. Яйцата съдържат най-високо количество протеин от известните храни. Всички части на яйцето са годни за консумация, включително черупката, която има високо съдържание на калций. Друг въпрос е, че едва ли някой я хапва.
5. Древни племена са използвали шоколада за лекарство и често са го комбинирали с различни билки. Може би това е причината и днес да се препоръчва консумацията на 2-3 сурови какаови зърна на ден за подсилване на имунитета.
6. Човек изяжда цели 35 тона храна в своя живот.