Великденските празници са едни от най-обичаните за всяко християнско семейство. Традицията повелява да сме у дома - с най-близките си, и да се отдадем на задушевен неделен обяд с роднини. Какво по-хубаво от това? Искаме или не обаче, колкото повече минават годините, толкова се трансформират и начините на празнуване. Редица фактори оказват влияние върху изменяне на първоначалните традиции и порядки. От една страна фактор се оказва емиграционният процес - все повече близки хора нямат възможност да бъдат един до друг на важните празници, защото ги делят хиляди километри. На второ място е възможно и да възникнат непредвидени работни ангажименти, които налагат оставането в чужд град, далеч от родния. Не липсват и онези, които са решили да прекарат празника с приятели. Нека не забравяме и хората, които по начало живеят в София заедно с цялото семейство и всъщност няма накъде да отпътуват, защото са в родния си дом. 
Наред с това стои и една друга тенденция. Ако допреди десетина година заведенията и всички магазини затваряха врати на големи и официални празници, то днес съвсем не е така. Все по-често срещано е големи вериги да предлагат празнично меню за Великден или Бъдни вечер. Все повече млади семейства следват концепцията: "Всеки ден сме вкъщи, нека поне на празника да отидем на някое ново място навън." Само по себе си това е чудесно, защото всеки има своята гледна точка. За някои това би звучало абсурдно или като погазване на традициите. За други пък е един модерен прочит на празниците. Към която и група да принадлежите, не е излишно да хвърлите едно око на някои интересни предложения, ако на този Великден ще бъдете в София по една или друга причина.

Великденски пикник на Витоша
Даваме ви чудесна идея, която може да осъществите както със семейството, така и с приятелите си. Обядът сред природата е перфектно решение, ако искате да разнообразите с нещо ново тази година. Хубавото на пикника е, че след хапване можете да играете на топка или друга групова активност.

Заложете на празнично меню в любимо заведение
Всички обекти от веригата "Raffy Bar & Gelato" в София ще работят по време на великденските празници. В неделя във всеки от тях ще откриете специално меню, което включва агнешко печено, дроб сърма, пролетна салата и козунак със стафиди. В "Raffy Park" и "Raffy Pool" в същото това време ще бъде активна и така популярната промоция за -50% отстъпка на цялото меню. Тя започва от петък в 16,00 ч. и обхваща цялото работно време през уикенда. Побързайте и запазете своите места сега за избран обект на www.raffy.bg