Морковите имат положителен ефект върху имунитета, тъй като съдържат много витамини и хранителни вещества. Препоръчва се този зеленчук да се включи в диетата по време нa настинкa, когато организмът има най-силна нужда от витамини.Морковите се препоръчват за хора, страдащи от диабет. Структурата на този зеленчук включва диетични фибри, които спомагат за забавянето на усвояването на захарта.

Редовната консумация на моркови помага да се нормализира обмяната на веществата в организма.

Морковете помагат да се подобри сърдечната функция. За най-голяма полза се препоръчва да се използват сурови.

Поради съдържанието на влакна, морковите имат благоприятен ефект върху функционирането на стомашно-чревния тракт и помагат при констипация.

Морковите имат холеретичен и диуретичен ефект, така че е полезно за черния дроб и бъбреците.

Пресни моркови са добри за плавателните съдове. Този зеленчук помага за почистването на съдовете, лечението на разширени вени.

Веществата, съдържащи се в морковите, имат положителен ефект върху работата на мозъка, подобряват паметта.

Суровите моркови имат противовъзпалително и антимикробно действие, така че трябва да ядете този зеленчук, ако имате проблеми с устната кухина. Морковете помагат да се справят с възпалението и кървенето на венците.

Хората, които страдат от анемия, също трябва да ядат моркови по-често, тъй като съдържат желязо.

Ако и вие обичате този полезен зеленчук, можете да го намерите в голяма част от нашите ястия. Разгледайте менюто ни онлайн на: http://raffy.bg/bg/menu . Можете да поръчате за вкъщи на 0700 90000 или чрез платформата на сайта ни.